Svíčky pro Ukrajinu

Svíčky pro Ukrajinu

 

Zákopové svíčky se vyrábějí ze zbytků vosku, parafinu, který se rozpustí a nalévá do plechovek předem vyložených kartonem. Takto jednoduše vytvořená svíčka poskytne v zákopech světlo, teplo.

Zákopové svíčky udělají velký plamen, teplotu v krytu zvýší o několik stupňů. Vojáci na nich také ohřívají jídlo nebo slouží k vysoušení vlhkosti. Jsou pomocníkem rovněž ve sklepích a domovech bez elektřiny.

Zákopová svíčka hoří 6 hodin. Na výrobu těchto svící je možné použít jakékoliv zbytky vosku, parafínu. Ideální je, když je vosk bez skleněných a jiných obalů.Pravidelně odvážíme pomoc na východní Ukrajinu podle konkrétních požadavků, máme na západní Ukrajině, ve stříbrné zemi (SOHTASH), zázemí a kapacity pro jejich výrobu, ať již za pomoci dobrovolníků, dětí ve školách, ale chybí nám dostatek vosku.

Zajištěné zásoby vosku dovezeme na západní Ukrajinu, kde svíčky vyrobíme a budeme odvážet v rámci naší pomoci. Je jich potřeba opravdu hodně, moc děkujeme za Vaši pomoc.

 

Specifikace:

parafín nebo vosk
o    vosků existuje více druhů, nejlepší je čistý parafín
o    ideálně bez přídavných látek a barviv
o    lze použít i zbytky svíček - čím tvrdší svíčka je, tím lépe
o    není dobré používat zbytky mazlavých a měkkých svíček 

Je možné nosit vosk do kostela a dát jej do krabice v sále sv. Václava.

Adresa pro případné zaslání balíčku:

Vosk je možné vložit do krabice a poslat poštou na adresu našeho sběrného místa Jan Riedl, U Plynárny 71/389, 140 00 Praha 4.
V případě většího množství je možné se domluvit na svozu na mob. číslech: Jan Riedl 734617327 nebo Vasyl Andrishko 608615238.

Návod pro výrobu, kdo by si chtěl vyzkoušet a poslat na Ukrajinu svíčku vlastnoručně vyrobenou, rádi ji doručíme.

 

Více na https://www.pomahameukrajine.cz/p/vosk-pro-vyrobu-zakopovych-svicek